Därför gillar vi mode

Mode är ett latinskt ord som vi inte är ensamma om att sätta stort värde på. Ursprungligen så betyder ordet rytm, fason och gräns. Det är vad som ligger i samhällets framkant, i nuet och som slår på tidens trumma. För oss så betyder det dock betydligt mer. Mode är nutid och historia, konstnärligt uttryck och individualitet.

Även om de flesta huvudsakligen ser mode som att det endast gäller kläder så vill vi även involvera design i uttrycket, även om det finns skillnader. Mode är något som ligger i tiden medan riktigt bra design är något tidlöst, som alltid kan uppskattas oavsett vilket år man befinner sig i. Det  betyder dock inte att det finns mode även inom designen. Material, stilar och prioriteringar är något som konstant förändras vilket reflekterar sig i inredning och arkitektur. Oftast så är dock modet gällande dessa områdena inte något som rör sig riktigt lika snabbt.

På den här sidan försöker vi fånga allt det som är i nuet, och det som vi tror kommer att bli tidlöst. Detta kan vara oavsett om det handlar om kläder, möbler eller accessoarer.  Trots detta så skall vi erkänna att mycket av fokuset kommer att ligga på kläder, för det är där vi började vårat intresse när vi var barn.