Hur man blir bättre på att accessoera

Accessoarer finns idag i överflöd och det är inte alltid lätt att veta hur man ska använda dem till bästa effekt eller när man valt ut “tillräckligt”. Medan det så klart inte finns strikta regler på vad man får och inte får göra när det kommer till accessoarer kan det vara bra att veta lite mer om hur denna process kan gå till.

 

Att accessoera betyder ju att lägga till saker för att ändra en outfit. Detta är oftast saker man kan lägga till eller ta bort som man vill för att prova sig farm. Men ibland kan man även förändra plaggen man har mer eller mindre permanent genom denna metod. Det kanske bästa exemplet på detta är ju att använda sig av tygmärken som stryks eller sys fast i plagg för att skapa en ny helhet.

 

Det man utgå från är att tiden då man perfekt matchade sina skor med handväskan och liknande är ganska passé. Numera finns det mycket mer som är acceptabelt när det kommer till matchning och så länge man inte har för många färger som alla slåss om att få synas mest är det ganska fritt fram att vara kreativ med matchning.

 

Vill man skapa en bra helhet är det bäst att prova sig fram steg för steg. I ett riktigt bra resultat har man alltid en eller ett par saker som är speciellt iögonfallande, men man bör också tänka på att det man bör lägga märke till direkt efter detta är helheten. Om något tar för mycket fokus står det ut på fel sätt och gör resten mindre intressant.

 

Ibland räcker det faktiskt med bara en accessoar för att verkligen förhöja en annars ganska alldaglig outfit. Något så enkelt som en vit t-.shirt och ett par jeans kan helt plötsligt bli något helt annat med ett par läckra pumps, bara för att nämna ett exempel.