Skotips för sommaren

Med sommaren kommer ju många förändringar i garderoben. Sommarklänningen är ju kanske den mest uppenbara, men minst lika mycket förändras nere på fötterna då det äntligen är väder och temperatur för lite mer öppna skor. Här tipsar vi om lite olika skotyper man kan fylla sina samling med och ha på sig under sommaren.

I högvärmen är det ju perfekt att ha ett par luftiga skor som verkligen låter fötterna andas. Och som bonus får man ju även chansen att visa upp sina nymålade tånaglar och en dyr pedikyr. Ett hett tips är att införskaffa ett par snygga och stilrena sandaler, med eller utan klack, för de dagar då fötterna verkligen inte borde vara helt inlåsta i ett par skor.

De dagar man känner sig lite mer bekväm vill man ju bara ha något skönt på fötterna. Men man ska inte tro att detta också betyder att man inte kan få ha på sig något vackert. Det har blivit riktigt populärt med slip-in modeller av många sköna skor och är ett perfekt tillskott till vilken skosamling som helst idag.

För de lite mer finare tillfällena kan man man ju inte gå fel med ett par eleganta och svarta klackar. Igen så bör man ju satsa på de mer öppna varianterna då dessa passar bäst för sommarsäsongen. Lägg gärna ut lite extra på dessa skor, men se även till att införskaffa saker som håller dem i god skick så de räcker mer än en sommar.

Till skillnad från vad många förknippar med sommaren är detta faktiskt den mest tid vi får mest nederbörd i Sverige. Detta betyder ju även att man måste se till att ha ett par skor som klarar lite mer ur och skur. Här fungerar det riktigt bra med ett par sneakers, men inte allt för låga så man inte omedelbart bil blöt om man råkar stiga i ett vattenpöl eller två.

När det sedan kommer till att matcha skorna till sin outfit så bör man komma ihåg att i modevärlden är regler till för att brytas. Se bara till att du tycker det är snyggt så spelar inget annat någon roll.