Sportmodet då och nu

Som med all modet så förändras sportmodet också och vissa plagg återkommer efter ett par år för att senare försvinna igen. Funktionaliteten är oftast det mest centrala i sportkläder och även där så utvecklas dessa funktioner till det bättre. Vad som är intressant och vilket mode man väljer att använda är upp till oss var och en då smaken är som sagt olika hos oss alla.

Sportmodet nu

Idag så är det så mycket enklare att hålla koll på trender oavsett mode. För att få bättre koll på dagens sportmode så ta en titt i en modern sportshop för att se hur det ser ut idag. trenderna följer en viss cykel och det återkommer sådant som var på tapeten för några år sedan. Färg och form skiljer sig mellan olika perioder och årstider. Sommartid så vill vi kanske ha ljusa och bleka färger medans vintertid så är det mörkare färger eller en viss gråskala.

Sportmodet då

Det är alltid roligt att titta tillbaka hur det såg ut förr med modet, mycket har förändrats och vi skrattar nog lite extra när vi inser vilken skillnad det mellan nu och då. Som det känns i alla fall så vara plaggen mycket tyngre förr i tiden och kanske inte lika funktionella som dagens moderna sportplagg. Det är skönt att utvecklingen går framåt och att vi inte stannat i ett 70-talsmode när det kommer till sportkläder. Färger och former kan återkomma men inte funktionalitet och kvalite, där har det förbättrats enormt.