Alltid nya kläder oavsett hur gamla de är

 

Vi alla känner någon som alltid har nya fräscha kläder och skinande rena smycken. Fundersamt frågar vi oss själva hur det kan vara så. I 99% av fallen handlar det om skötseln av våra produkter, istället för att köpa nytt.

 

Kläder som inte tappar färgen

 

De vita plaggen brukar bara efter några tvättar tappa sin lyster. Detsamma gäller de svarta plaggen, som oftast får en gråaktig nyans efter hand som de används. Som tur är finns det tvättmedel och skötselprodukter som hjälper dig och dina plagg att återigen få tillbaka sin rätta karaktär. Men det är inte bara tvätt som kan förändra och förstöra. Även sättet att torka gör stor skillnad. Många följer tvättråden och den temperatur som rekommenderas för att sedan torktumla på mycket högre temperaturer än rekommenderat och tror sedan helt felaktigt att torktumling förstör kläder.

 

En annan viktig aspekt som mer och mer försvinner i och med dagens strykfria klädesplagg är mangling och strykning. Dessa metoder att efterbearbeta kläderna får fibrerna att stärkas i tyget och gör det mer stryktåligt och mindre mottagligt för smuts.

 

Fläckiga silversmycken redan efter någon månad

 

Silver är en ädelmetall som vid kontakt med vatten oxiderar. Det är så dina smycken helt plötsligt upplevs som fläckiga och slitna. Det positiva är att det krävs väldigt lite arbete för att putsa upp dina smycken så att de återfår denna skinande glans igen. En putsduk och ett putsmedel är egentligen allt som krävs. Putsa dina smycken regelbundet och förvara putsduken ihop med medlet i sin kartong för att den inte ska tappa sin effekt.