Barbour

Vill du ha riktigt snygga och exklusiva kläder med motorcykeltema ska du bekanta dig med Barbours kläder. De tillverkar förvisso motorcykelkläder, men har en stor kollektion med andra teman, både för kvinnor och män.

Det hela började med regnkläder redan i slutet på 1800-talet då man började sy oljerockar. Kläder i skinn för motorcykelåkare började man tillverka 1936 vilket betyder att man nu har mer än sju årtiondens erfarenhet av att sy snygga och praktiska skinnkläder för touring på MC.

Barbours skinnkläder är ändå inte de som är storsäljare utan det är de kläder som inspirerats av de första praktiska oljerockarna som syddes för över 100 år sedan. Dessa var i sin tur inspirerade av nordsjöfiskarnas praktiska kläder som var sydda av sliten segelduk och sedan doppade i olja för att bli vattentäta.

En storsäljare för damer är en quiltad jacka med markerad midja som både tål vatten och värmer gott. Flera modeller finns, även för herr. Det totala sortimentet finns på deras webbplats barbour.com och deras svenska återförsäljare är Sport och Fritid som har en stor del av deras sortiment.

Då den första inspirationen var marin så har Barbour även ett stort sortiment kläder för vistelse på sjön. Inte regnkläder men shorts, kepsar och seglarjackor. I herrsortimentet märks främst snygga bomullskjortor i serien Lifesyle. Hög kvalitet kännetecknar dessa kombinerat med ett mycket smakfullt utseende. Damkollektionen domineras av två linjer, stickat och de quiltade damjackorna som tidigare nämnts.

Naturligtvis finns även en hel del accessoarer i Barbours sortiment. Telefonfodral till iPhone, halsdukar, golfparaply och necessär är några exempel. Som en extra service till deras kvalitetsmedvetna kunder har de en reparationsverkstad som även erbjuder tjänsten att göra plagg i wax-sortimentet vattentåliga igen.