Fjällräven

Det är över femtio år sedan som Fjällräven satte igång sitt företag och de har alltid lagt störst fokus på en sak: att det ska vara lättare och bekvämare för människan att vara i naturen. 

Det första fröet såddes av Åke Nordin när han skapade en ram till en ryggsäck, Kånken, som är populär än i dag och som kostar en hel del även i begagnat skick.

Företaget började i Örnsköldsvik, en mellanstor stad i Ångermanland 1960. Produktionen har hela tiden ökat och numera finns märket i över 20 olika länder. Det har minst sagt blivit en framgångshistoria för Fjällräven. De har flera stycken klädesplagg och friluftssaker som blivit klassiker med tiden: viddabyxan, Kånken och Expedition dunjackan för att nämna några.

Tanken med företaget är som sagt att underlätta för människan att leva ett rikt friluftsliv. När man är ute i skogarna vill man ha plagg som andas när man blir varm med också håller inne värmen när solen har gått ned eller temperaturen har sjunkit. På samma sätt ska kläderna motstå fukt och kyla på bästa möjliga sätt, utan att man måste offra bekvämlighet eller rörlighet.

Deras strävan efter kvalité har gett resultat och deras popularitet ser inte ut att dala än så länge!