Hitta rätt bh

Att en BH sitter väl och bekvämt är synnerligen viktigt. Ett bra stöd är viktigt för att man bekvämt ska kunna röra sig genom vardagen och särskilt de med större byst kan ha svåra problem med att få tag i avlastande hållare.

Det är fråga om avvägning som beror på kroppsfysiken: axlar nacke och rygg är de områden som får stryk om inte brösten hålls upp på rätt sätt. En bra bh är viktig för både kroppsformen och att man mår bra.

Skall vara bekvämt

För alla sorters bröst kan valet av plagg vara svårt och det gäller att ta mått för att få en första linje att förhålla sig till. En bra bh-skola är den som BH-teamet erbjuder. Där får du hjälp med hur du på bästa sätt mäter din byst för att kunna få fram rätt storlek för dig. BH-teamet har också specialiserat sig på att förse tjejer med större byst med passande alternativ; detta eftersom de flesta vanliga butiker bara erbjuder ett begränsat antal storlekar.

När måtten tas kan det vara bra att ha på sig den bh som hitintills passat bäst. Det bästa är när det bildligt talat går att hälla ner bysten i kuporna.

Se till att du inte behöver spänna åt axelbanden för hårt för att de ska hålla sig upp. Om det händer har du fel storlek och borde gå upp en storlek. Toppen av kupan ska inte skära in i bysten och skapa fyra bröst, gå upp i kupstorlek istället. Det ska inte vara en massa luft mellan kupan och bysten, i så fall får man gå ned en kupstorlek. Hamnar man mitt emellan så det är svårt att hitta en liten kupa men stor omfång så finns det extrahakar att köpa på nästan alla ställen som säljer underkläder. Dessa hakar man fast i slutet av hakarna på bh-banden och kan därmed förlänga omfånget flera centimeter.

Prova sig fram

Det är inte bra om kupan sitter bra men omkretsen är lös. Då behövs troligen en mindre omkrets och då går man istället upp en storlek i kupa. Omvänt blir det då om bh:n är trång men kupan känns bra. I detta fall kan man också testa en ryggförlängare. En större kupa behövs om brösten ramlar ur eller plattas till, eller också kan man testa en modell som är högre fram.

4210879-extreme-close-up-of-woman-in-pink-bra