Rätt kläder i sommar

Nu här sommaren är här är det alltid kul att se till att vara lite extra fin och tjusig, framför allt om man planerar att ligga på stranden eller gå på många sommarfester. Här kommer några tips på vad som är rätt i klädväg i sommar för både henne och honom.

Färgernas sommar

Sommaren 2014 är verkligen färgernas sommar på alla sätt och vis. Blått, grönt, lila, rött och gult, det mesta funkar. Även svart och vitt fungerar och då helst i kombination med varandra, exempelvis i form av ett par vita byxor och en vit skjorta eller tvärtom. Även en sommarsvart klänning är helt rätt samt svartrandiga tröjor och blusar.

En trend som fortsätter att vara het för både killar och tjejer är det så kallade rockmodet, med slitna jeans ihop med t-shirts med coola tryck eller liknande.

På stranden ska det precis som på andra ställen var färgglatt. För henne är det mycket mönster och detaljer som gäller och för honom skall badshortsen hållas relativt korta. Långa surfshorts är något som är helt ute.

Dammodet

Vad gäller dammode i stort sommaren 2014 så är 50-talstrenden något som allt fler tar till sig med mycket blommor och romantik. Kombinerar man den klassiska 50-talslooken med skarpa färger och futuristiska mönster är man helt rätt ute. När det kommer till accessoarer är hatten på stark frammarsch samtidigt som smyckena även den här sommaren ska vara stora och verkligen synas. På fötterna fungerar som vanligt Converse alldeles utmärkt, gärna färgglada som sticker ut lite.

Herrmodet den här sommaren handlar mycket om jeans och inte bara vad gäller byxor utan även i form av jeansskjortor och jeansjackor. Klassiskt skepparmode med snygga skjorts, en pikétröja eller skjorta och ett par seglarskor står sig starkt och fungerar bra även denna sommaren.