Shoppingtrender i år

 

Onlineshopping har aldrig varit så stort som det är nu. Enkelheten med betalning och översikt över varor samt leveranser, gör att många väljer den formen för inköp av produkter.

Allt fler väljer att göra sina inköp via webben och handeln via mobilen ökade med 64% under 2015. Vid till exempel jul centreras inte handeln enbart till kvällar och helger utan pågår utspridda över hela dagen i små stunder. Man utnyttjar de stunder man har över, som när man åker kommunalt till och från jobbet, på fika pausen eller innan man somnar. När man bestämt vad man ska köpa väljer en del att undersöka olika butiker och priser.

Vi svenskar handlar mest inom tre olika kategorier på nätet, kläder, elektronik och resor. Vi kan inom dessa tre, hitta kända butiker med brett utbud och bra priser. Inom kläder och mode hittar vi dessutom butiker med ett utbud som kan vara svårt att hitta i fysiska butiker. Genom att kunna handla till exempel märkeskläder hemifrån, besparas resekontot den kostnad  en eventuell resa skulle ha kostat. För en del är det ett kombinerat äventyr att både resa och shoppa. Då kanske man beställer en resa online till en stad där man kan hitta kläderna.