Smyckestrender

Natur, framtid och dåtid är tre ledord på de trender som finns för smycken i vinter. Här är det både stora och iögonfallande smycken som gäller samtidigt som de minimalistisk tidlösa smycken är helt rätt. Personlighet och en unik stil är en trend som alltid funkar, i vinter extra mycket. 

Smyckets historia

Smycket har funnits sedan tusentals år tillbaka och de första beläggen man hade för dessa kom från Afrika där man hittat genomborrade pärlor av snäckor. Dessa bedöms vara hela 75 tusen år gamla. Det finns också pärlor från Kenya som uppskattas vara 40 tusen år gamla och är tillverkade av strutsägg och från samma period har det hittats en marmorring och ett armband av sten i Ryssland. De tidigast kända kopparsmyckena kom för cirka 7 tusen år sedan. Om man går 3-5 tusen år tillbaka så har man hittat det äldsta belägget för en mer industriell smyckestillvekning i Egypten där de hade förkärlek för guld då den var ovanlig, lättarbetad och exklusiv. Allt eftersom har smyckestillverkningen utvecklats och smycket är även idag vår vanligaste accessoar.

Något som är tydligt för trenderna framöver är att det finns många olika stilar att välja mellan. Dessa stilar funkar lika bra var för sig, men även i en kombination av varandra. Genom att mixa olika stilar skapar man en unik look som utstrålar personlighet och klass.

Naturen

Att ta in naturen i trenderna är något som speglat sig starkt framförallt inom inredning. Detta gäller även för mode och trender på smycken och kläder. Naturen har varit i centrum för många smyckesdesigners i höst vilket återspeglas på visningar och mässor. Här är det både djurmönster och natursymboler som efterliknas.

Roséguld och silver

Två material som står sig starka i vinter är roséguld och silver. Dessa material inger en lyxig och stilren look och är idag väldigt trendiga. Roséguld passar perfekt att bära till en dovrosa blus eller en klassisk svart klänning. Vad som är extra trendigt med dessa material är att hitta smycken i dessa material som har en unik look. Ett tips är att kolla in webbshoppen Mila Silver. Hos dem hittar du många vackra och unika smycken i dessa material, men en design som inte liknar många av de smycken som återfinns i de större kedjorna.

Pärlor

En sista trend vi vill belysa är pärlor. Pärlhalsband har känts svala under ett par år men är nu åter tillbaka på modet. De pärlhalsband som är extra trendiga är de klassisk vita pärlhalsbanden. Dessa återses på Chanels visningar vilket kan ha gjort att de är så trendiga just nu. Så har du äldre inom familjen, kanske farmor eller mormor, kolla om de har ett vitt pärlhalsband sparat. Ta i så fall fram det igen och bär det i vinter med klass.