Snygg från topp till tå

 

Det må vara kallt ute, men modetrenderna fryser aldrig. Det förändras hela tiden. Vad behöver du för saker för att vara ditt snyggaste, moderiktigaste, jag denna vinter?

 

Huvudet

 

Först så är det långt hår som gäller. Sedan kan man antingen välja väldigt färggrant, det har till och med kommit färg som lyser i mörkret, eller en mer naturlig och avslappnad ton. Gärna härliga stora lockar som böljar utöver axlarna. Det finns inga gränser för vilka frisyrer man kan skapa med dagens urval av locktänger,

 

Har du kort hår och är redo för en förändring kan du snabbt få resultat med löshår. Om du vill klippa, färga och behandla löshåret som ditt eget ska du satsa på permanent fastsättning med vax eller stygn, och se till att det är äkta löshår annars kan det bli risigt och svårt att kamma ut. Dagens produkter håller så pass hög kvalité att man inte kan se skillnad på det riktiga håret eller de extensions man valt att sätta dit.

 

Till ditt nya, långa svall ska man så klart ha en läcker mössa. En växande trend är pälsmössan. Med vinterns minusgrader är det välkommen trend då de är mysiga och varma. Dra gärna fram håret så det faller fram runt ansiktet och fram över axlarna för att visa upp ditt långa böljande hår och hålla frisyren och dina lockar fräscha hela dagen.

 

Överkroppen

 

På överkroppen gäller det främst att ha ett underställ närmast kroppen. När det är minus tio eller lägre kan man packa på sig några extra lagar och med ett underställ behöver du inte bekymra dig om att frysa. Använd aldrig bomull närmast kroppen, är det riktigt kallt så satsa på ullfrotte eller liknande material.

 

Över det får man gärna ha tröjor och ponchos med indianska och grafiska mönster. Det är en väldigt friluftlivsanda som glider genom modevärlden. Det ska se ut som man hör hemma i en elduppvärmd stuga på fjällen där man njuter av sitt liv med hunden, naturen och familjen. Tänk dig fina mönster och stickade material och du kan inte välja fel!

winter fire socks_

 

Underkroppen

 

Underställen är redan underförstått att man bär. Därefter ska det vara fejkmocka på byxor och leggings. Den glada trenden från sent 90-tal, hipsters och utsvängda jeans, är tillbaka och väldigt passande just nu när man vill begrava fötterna i någonting varm vare sig man är inne eller ute. Utsvängda byxor i alla färger är perfekt för vintern 2016 och fungerar alldeles utmärkt att kombinera till kängor och poncho.

 

Fötterna

 

För dig som vill ha finskor i drivor kommer du att gilla säsongens skomode. Det handlar om alla modeller med klack, förutsatt att det är mönster, glada färger och udda materialval. Krokodilskinnet och plysh har setts på catwalken och det dök även upp en och en annan pälssko. Höga stövlar fungerar alltid till både vardag och fest.

 

För dig som är mer intresserad av varma vinterkängor, kan du inte gå fel med pälsskor i bruna nyansen. Brunt och orange, färgerna från 70-talet, är fortfarande i ropet. Och ett par bruna skor går aldrig ur mode. Gärna med stickade sockar som sticker upp ovanför kängorna för att förstärka den mysiga friluftslooken samtidigt som de håller dina fötter varma och sköna.