Strandmode från Sverige

Den svenska sommaren är värd att vänta på! Under sommarens soligaste dagar får vi äntligen plocka fram bikinin och känna solens strålar värma huden.

Man skulle kanske kunna tro att ett kallt land som Sverige inte är så bra på att skapa snygga och trendiga strandkläder, men det finns faktiskt flera svenska företag på marknaden. H&M är ett sådant svenskt företag som blivit internationellt etablerat. Strand- och badkläder från H&M är billiga precis som resten av deras kläder, vilket kan vara en fördel om man inte vill spendera för mycket pengar. Sportbutikskedjan Stadium har även de ett stort utbud av prisvärda strand- och badkläder.

För de som letar efter ett mer exklusivt plagg för stranden kan med fördel titta in på Phax Swimwears kollektion. Phax är ett svenskt företag som säljer trendiga bad- och strandkläder av hög kvalité.

Strandtrender 2014

Om du vill följa strandmodet i år så bör du välja en bikini i starka färger och häftiga mönster, fransar och volanger är också populära. Den axelbandslösa Bandeau-modellen är fortfarande lika het, liksom halterneck-modellen.

För att skapa den fulländade beach-looken så är det bra att kombinera badkläder med matchande strandplagg såsom strandklänning, kjol, shorts, tunika eller kofta. På detta vis kan du på ett enkelt vis ta på ett lager när du till exempel sätter dig på en uteservering och vill se mer klädd ut eller om det skulle bli kyligt, utan att du förlorar strandlooken. Halvtransparenta tyger, i synnerhet koftor, shorts och klänningar i virkat material eller spets är på modet nu och är riktigt snyggt och skönt att ha under sommarens varmaste dagar.