Enkla makeupen till vardag och fest

En enkel makeup kan göra mycket för utseendet, och hjälper till att skapa ett bra intryck, oavsett om det gäller jobb eller privata sammanhang. För den som är ovan kan det verka som en djungel av produkter och tekniker, vilket tyvärr stämmer ganska bra.

En enkel makeup

Samtidigt finns det några enkla principer du kan följa för att lätt och relativt snabbt åstadkomma stor skillnad. Tänk på att inte komplicera för mycket i början utan bygg upp dina kunskaper och skicklighet efterhand. En bra grundregel är den väl beprövade “less is more”, eftersom tjocka lager och alltför starka färger kan ge ett omodernt och föråldrat intryck.

Val av produkter

Vilka produkter du väljer för din sminkning beror på din stil och hudtyp, men även på vilket tillfälle. Du bör ta hänsyn till hudtonen, samt om du tenderar till torr, känslig, blandad eller lite fet hy. Dessutom ska makeupen passa din personlighet och dina kläder på ett naturligt sätt, samt vara anpassad efter tillfället. Kanske lite mer avskalad till vardags och vårdad på de flesta arbetsplatser. Till helgen, afterwork eller festen kan du sedan våga ta ut svängarna med lite mer färg och glitter. Försök alltid att hitta bra produkter som passar just din hudtyp och dina färger när det gäller makeup.

Några enkla steg

Grunden i en makeup är basen, som ofta består av exempelvis foundation, BB-kräm, CC-kräm eller någon annan typ av tonad återfuktande och vårdande kräm. Ta dig tid att prova olika för att få bästa möjliga nyans, som säkert skiljer sig mellan sommar och vinter. Steg två är ofta ögonen, med välvårdade bryn, någon typ av liner och/eller skugga samt mascara om du vill. Kindernas form kan du med fördel framhäva med konturprodukter och rouge. Därefter blir en smickrande läpprodukt pricken över i:et på din look. Läppstift är roligt att experimentera med. Tips på klädsam nyans för de flesta är toner av korall och burnt orange.