Löparskor

Vi behöver röra på oss för att må bra och hålla oss friska. Hur man får sin motion kan variera från person till person, vissa väljer att motionssimma eller gå på ett gym medan andra väljer att ta sig en springtur. Kanske har du gjort det där nyårslöftet att börja springa två eller tre dagar i veckan? Då kanske du känner till hur det brukar sluta för många, man håller det i några veckor eller en månad och sen glöms det bort. Det kan bero på ett mindre avbrott som bryter rutinen och man slutar helt att springa, det är inte ovanligt att det beror på en skada eller liknande. Det är viktigare än många tror att faktiskt ha ett par riktiga löparskor när man ger sig ut på en runda. Vi tänkte prata lite om varför.

Fotriktiga skor

Att ta sig ut på ett par löprundor i veckan har många fördelar både för din fysiska och mentala hälsa. Det man kanske inte tänker på i första hand är att skador kan uppstå när man pressar sig själv. Där kan man se vikten av att ha bra skor, som passar just dig. Eftersom att våra kroppar ser olika ut så kan vi behöva olika skor. Vissa av oss lutar fötterna inåt eller utåt och kan då behöva skor som korrigerar detta. Går man till en bra sportaffär när man ska köpa sina skor så kan man många gånger få hjälpa att hitta skor som passar dig och även ta fram inlägg om nödvändigt.

Skor som motivation

Nya kläder är alltid roligt, det gäller även träningskläder! Om du kanske är mitt uppe i ett avbrott i träningen så kan du möjligtvis finna lite motivation i nya träningskläder. Det många kanske inte vet är att löparskor faktiskt bör bytas ut efter några säsonger för att fortfarande fylla sin funktion och förebygga skador. Så det kanske redan är dags för nya skor?