Föryngra ditt utseende

 

Är man inte nöjd med sitt utseende kommer de vackra kläderna inte sitta rätt. Man kommer att se obekväm ut i sin snyggaste outfit eftersom man inte är bekväm med sig själv. Många av oss strävar efter ett ungdomligt utseende med lyster i ansiktet. Och för att få visa sin bästa sida, kan man ta flera vägar.

 

Tänderna

 

Tänder blir gula och bruna från koffein från kaffe och te, missfärgade från läsk (det finns till och med dem som får tandröta av för mycket läsk). Att bleka tänderna kan göra att man uppskattar sitt eget leende mer.

 

Har man problem med sneda tänder kan man också använda sig av nattskena eller tandställning för att korrigera dem. Detta är dock en lång process.

 

Sedan 2009 råder det förbud att använda amalgam när man fyller igen hål i tänderna. De som lagat tänderna innan detta kan fortfarande ha amalgamlagningar vilket ger ett metalliskt och mörkt uttryck. Dessa kan man göra om för att få vita och nya lagningar, speciellt på lagningar nära framtänderna och mellan tänderna.

 

Självfallet så bör man även se till att kontinuerligt borsta sina tänder precis som tandläkaren alltid föreskrivit. Det kan dessutom vara till hjälp att tugga nyttiga former av tuggummin efter måltider och att använda tandpetare eller tandtråd, då detta minskar risken för att man ska råka ut för diverse missfärgningar och hål. På köpet får man dessutom en friskare andedräkt, någonting som också är något som de allra flesta eftersträvar, av helt naturliga orsaker.

 

Ögonen

 

När man blir äldre får man fina rynkor runt ögonen, det kommer man inte ifrån och det är inget som förstör ens utseende. Man kan dock också råka ut för hängande och trötta ögon då ögonlocken verkar fall över ögonen oavsett om man är pigg eller inte, vilket inte är lika roligt.

 

En vanlig lösning är att göra en ögonlocksplastik. Man avlägsnar överflödig hud överflödig hud och överflödigt fett. Det ger ett lyft för hela ansiktet och en mer vaken och alert blick. Det är ett kirurgiskt ingrepp som vanligtvis bara tar omkring en och en halv timme att färdigställa. Ärren på ögonlocken bleknar snabbt med tiden så länge man sköter sin hygien och inte utsätter ärret för starkt solljus under de tre första månaderna, något som inte brukar vara ett problem för den stora majoriteten av alla patienter.

 

Lider man av korta ögonfransar får man inte heller samma vakna blick. Men det är jobbigt att bära mascara varje dag och en del kanske inte vill använda mascara alls, exempelvis många män skyr sminkprodukter. Istället kan man göra det lite mer “permanent” med en ögonfransförlängning. Man limmar fast individuella fransar på och mellan sina egna för att fylla ut eller förlänga fransarna. Detta håller sedan i 4-6 veckor beroende på hur man sköter dem och kan därigenom vara ett bra alternativ.