Jeansjackan och jeansvästen gör åter entré

Även om jeansjackan och jeansvästen inte helt och hållet varit förpassade till garderobens mest bortglömda delar under en längre rid, så kan man ändå påstå att de just nu och även tidigare under sommaren åter gjort entré inom modevärlden. För detta återintåg har vi till mångt och mycket olika sorters rock- och metal-fans att tacka, som med stolthet burit denna typ av plagg i ur och skur under de år som det allmänna intresset varit lite svalare.

 

Rockig inspiration

 

Som så många gånger förr i modevärldens historia så lånar vi återigen och låter oss inspireras av modeinslag direkt tagna ur musikkretsar. Denna gång är det jeansvästarna och jeansjackorna som är i fokus, plagg som flitigt burits genom åren av diverse metalheads och andra rocktokiga fans världen över, oftast utsmyckade efter egen smak och tycke för att särskilja sig än mer ifrån vanliga Svenssons. Jeansvästarna och jeansjackorna är just nu ett hett modeplagg som hjälper dig att rocka till din nuvarande stil och kan med framgång bäras tillsammans med en snygg svart beanie.

 

Stilrent fungerar också bra

 

Om du är en av dom som känner dig mer bekväm med en jeansjacka eller jeansväst av det lite mindre skrikiga slaget så fungerar det även bra att låta bli att sy fast diverse olika märken och att sätta dit nitar. Vill man göra någonting med sin väst kan det dock vara riktigt snyggt att slita den på vissa ställen, för att ge ett sken av att den skulle vara äldre och mera välanvänd än vad som egentligen är fallet.