Putsa dina skor

När man investerat i ett par snygga skor så gäller det även att underhålla dem för att öka livslängden på dem. Genom att putsa skorna så håller sig materialet mjukare och får dem att se nya och fräscha ut trots att de börjar få några år på nacken.

 

Man ska alltid ta hand om sina skor men det är givetvis allra viktigast att ta hand om sina skinnskor för att hålla skinnet mjukt, följsamt och förhindra sprickor, skav och slitningar. Det går att få dem att se nya ut år efter år om man sköter om dem på rätt sätt och använder rätt produkter för att göra detta. Man ska alltid torka eller borsta av skorna försiktigt när man använt dem för att få bort eventuella gruskorn så de inte repas av dessa.

 

Man kan sedan göra en grundligare rengöring en till två gånger per år för att smörja upp sina skor. Man börjar med att tvätta bort gammal polish och skokräm, välj rengöring beroende på hur smutsiga skorna är. Man kan använda en lädertvål som är skonsam till rengöringen om man sköter sina skor regelbundet, sedan smörja in dem på nytt med skokräm och vax. Är favoritskorna i mocka så är det viktigt att man tvättar med mockaschampo impregnerar och slutligen återfuktar sina skor.