Rätt underkläder löser allt

Vi tänker inte lika mycket på våra underkläder som resten av garderoben. Det är ju främst du och din partner som ska se dem så det är lätt att bara köpa det som är billigt och spara några finare underkläder till speciella tillfällen eller när du behöver en dag när du känner dig sexig utan att visa det. Men faktum är att rätt underkläder gör stor skillnad, det kan få hela kroppen att formas och framhäva dina finaste former samt dölja det som du är mindre nöjd med. 

Underklädesbutiker som Miss Mary fokuserar på underkläder av kvalité och som kan förändra din kropp. Deras bodys är i stretchmaterial samtidigt som de håller in magen och lyfte rumpan. En body är ett jättebra plagg att ha underst när du ska bära tajta klänningar och linnen. En body stramar åt men du slipper de hårda stålskenorna som trycker mot huden och behöver inte syssla med några knytningar eller andningsproblem som kommer med vanliga korsetter.

Om vi tittar på vanliga underkläder är det ofta behåar som sitter knasigt. Det första att testa är omkretsen. Du ska inte få märken på huden när du bär en behå och du ska kunna stoppa in två fingrar under behåbandet utan större motstånd. Mät runt kroppen, under bysten, och se vilken omkrets du har.

Dina byst ska ligga mjukt i kuporna, om kuporna trycker så hårt mot bysten att du får dubbla bröst, behöver du en större kupa. Om du kan stoppa in mer än två fingrar mellan byst och kupa, behöver du en mindre. Det betyder kanske att du får en udda storlek när du väl har hittat vilken kupa och omkrets du ska ha. Exempelvis kan det vara svårt att hitta en passande behå för dem som är stor omkrets med mindre byst. Vanliga butikskedjor har en satt standard där kupstorleken ökar tillsammans med omkretsen. Mer välsorterade underklädesbutiker och onlinebutiker kan dock ha betydligt större utbud och erbjuda behåar i fler storlekar.