Rätt skor

Mode kan inte bara handla om att allting ska vara snyggt, vissa delar behöver också vara bekvämt och praktiskt för att det ska fungera i vardagen. Haute Couture är unikt och nyskapande men knappast plagg som du bär på jobbet. Praktiskt och snyggt är nyckelorden för bra mode och extra viktigt när det kommer till dina skor. 

Följa märke

Om du har bra erfarenheter av Adidas skor finns det ingen anledning att byta märke. Märkesskor är dyrare men håller samtidigt högre kvalité och har en röd tråd i sina kollektioner. Har du testat Adidas skor mer än en gång och gillat dem, är det mest troligt att du kommer hitta fler par.

Undersöka fötterna

När du besöker en sportbutik kan du få springa eller gå på deras löpband som är kopplad till en dator. Datorn läser av dina steg, var du lägger tyngden och om du supinerar eller pronerar med fötterna. Alla har olika gångstilar och ibland behöver man inlägg som korrigerar en skadlig gångstil. Det kanske inte gör ont idag men om du lägger vikten fel på fötterna i många år, kommer det slutligen att få konsekvenser.

Skovård

Rätt skor innebär sällan att de är billiga och kostsamma skor vill du ska hålla. Skovård är viktigt för att de ska hålla hela sin livslängd. Tygskor ska du hålla rena från smuts och läderskor ska smörjas med läderfett åtminstone en gång om året för att motverka sprickor i lädret. Skor som blivit blöt ska torkas så snabbt som möjligt i en skotork eller i torkskåpet. Skorna kommer att se fräschare ut längre.