Sätt färg med accessoarerna

En stor fördel med neutrala plagg, som exempelvis den lilla svarta, är hur mycket mer man kan göra med accessoarerna. Och satsar du på svarta, vita eller gråa kläder får du ett perfekt tillfälle att använda mer färggranna accessoarer för att skapa något riktigt vackert.

Går vi uppifrån och ned kan vi gör börja med det du har kring halsen. Halsband är nog det första många tänker på och detta är något du gärna bör anpassa efter kragen. En balans är inte alltid så enkelt att uppnå med testa gärna halsband i olika längder för att se hur väl de fungerar.

Ett annat alternativ är att skaffa en scarf, och gärna då en riktigt färggrann sådan. Oavsett vilken du skaffar kan du också variera den på flera olika sätt genom hur du knyter den för att passa in med stilen du är ute efter.

Armar och händer härnäst och man brukar ofta säga att armarna aldrig bör vara bara. Och medan det ju automatiskt löses bara genom att bära något långärmat, finns det nog mängder med tillfällen då har på dig kortärmade eller helt ärmlösa plagg. Armband av något slag är ju den vanligaste lösningen, men beroende på plaggen och tillställning kanske det även vore riktigt snyggt med något som ett par vackra handskar.

Självfallet får vi inte glömma bort ringarna och det är ju något som åsikterna kan vara väldigt delade kring. Somliga föredrar minimalism när det kommer till ringar medan andra gärna pryder flera fingrar på både händerna. Om du tillhör den sistnämnda kategorin vill vi bara uppmana dig att tänka noga på färgvalen av ringarna så att de faktisk kompletterar varandra.