Sminktips för nybörjaren

Att kunna sminka sig är knappast en färdighet man föds med. Det kräver en ordentligt mått praktiskt erfarenhet. Med andra ord: övning ger färdighet. Och medan inget i slutändan går upp emot att testa själv, finns det fortfarande ett värde i små tips och trick. Här har vi samlat några användbara tips för dig som är nybörjare till sminkning.

Rätt verktyg för jobbet

Om du ska sminka dig vill du alltid använda de rätta verktygen. Och det finns en mängd olika redskap att välja mellan. Var alltid noga med att du använder de rätta för det du vill åstadkomma. Utan dem riskerar du betydligt oftare att få ett sämre resultat.

Vikten av rengöring och återfuktning

Att rengöra huden är faktiskt ett av de absolut viktigaste stegen i att sminka sig. Detta hjälper nämligen sminket att fästa sig på huden. Och då många sminkprodukter har en tendens att torka ut huden något kommer också återfuktning vara något du behöver tänka på. Applicera gärna återfuktande produkter efter rengöring och låt de absorberas innan du börjar sminka dig.

Hitta rätt fundation för din hudton

Foundation är något du kommer vilja bekanta dig med tidigt. Målet med denna produkt är att försöka blanda den tills du hittar din naturliga hudton. Testa dig gärna fram på handryggen med lite ljus bas och tillsätt mörk foundation tills du fått något som smälter ihop med resten av huden. Applicera sedan på ansiktet med några strategiskt utvalda punkter och sprid sedan ut det över ansikte och hals.