Välj rätt strumpor till din outfit

Hur mycket tänker du egentligen på vilka strumpor du väljer till din outfit? Det finns i regel bättre och sämre val till de flesta plagg och det kan vara bra att veta vilka dessa är. Speciellt när du provar något helt nytt.

Para strumpor med skorna

Ett sätt att komma fram till vilka strumpor du kanske borde använda är att tänka på vilka skor du kommer att para ihop med dem. Ska du exempelvis välja ett par högre boots kan det vara ganska skönt att göra detta med ett par strumpor i högre variant också. Åtminstone om du satsar på klänning eller kjol istället för byxor. Om du istället ska ha något som ett par somriga och väldigt öppna skor är det ju absolut vanligast att bara välja bort strumporna helt och hållet.

Para strumpor med underdel

Som vi antydde ovan är det ofta snyggt att kombinera höga strumpor med klänning eller kjol. Ju kortare den är desto längre kan också strumporna vara. Att välja strumpbyxor är ju självfallet alltid ett bra alternativ det också. Höga strumpor kan också fungera bra till shorts, vilket nog inte går att säga om strumpbyxor. När det gäller långbyxor är höga strumpor mer av en personlig preferens. Det är ju inte så att de faktiskt kommer att synas. Ett populärt val är dock ankelstrumporna. På så sätt framhäver man tydligt övergångszonen. Speciellt om byxbenet slutar en liten bit ovanför så åtminstone någon centimeter av skinn är synligt.